Saturday, 3 March 2012

perfect vacation with perfect companions pt 1 =)

assalamualaikum =)

hee. finally dpt gak steal time nak update. oh and tadi alhamdulillah, dah finalised dah thesis, after perbaikan and everything, now thesis dah masuk library and i hope i dont have to work on them anymore dah lepas ni.  yippie yayy!

yessss! nak cite psl sweet escape yang super last minute punya plan but turned out to be super awesome! big thanks to my lovely housemates, farhana, afiq and amer for making it such a memorable vacation, without any slack even a bit.

faham2 lah bile vacation plan last minute, ieda and fana pun decide nak join pagi kitorg nak gerak tuh and hotel pun baru booked tghari tuh, mmg pegi dengan penuh redha ah, kalo tade ni, kitorg nak men tibai je masuk hotel mana2, and we planned to make this vacation sort of mcm bag packing gak ah. but thank you Allah, semuanya dipermudahkan. dpt hotel yang owner die sgt baik, murah, and very helpful. lepak sakan lah, so cm perfect gilaaaa everything =D

actually afiq and amir, saya baru kenal. dorg pilot Lion Airlines kat sini, dorg keja sini, and dorg adalah kawan pada my housemates ieda. but ieda, fana, syazu and mas penah lepak ngan dorg ni before, just saya and tirah je belum. so masa kat bandung tuh baru kenal, and x sangkalah dorg sgt sempoi. chuak gak, kwar ngan pilot, takot dorg x biasa survive2 hidup cara murah ni =P tapi dorg super cool, super awesome, bawak naik angkut pun dorg cm oriiiteeeee je! hihi.

kitorg gerak from jakarta around kul 4 cmtuh kot, naik bus yang mmg ade every hour from Jakarta to Bandung. murah pun murah. so smpai bandung around pukul 7 lebey mcm tuh, then we decide g Ciwalk Mall utk dinner. then balik sume org rehat, sbb tomorrow nak pergi our main place which is kawah putih! hee!

kalau tanya everyone yang penah dtg Bandung, mostly sume akan pegi Tangkuban Perahu. to be honest, if saya sendiri pun, ive been there for 4 times kalo x salah, but tak pernah lagi sampai Kawah Putih ni. teringin sgt nak pegi sbb tgk pictures member2 yang penah pegi, mcm sangattttt lawa. so thats why lah kitorg plan this time hopefully bolehlah sampai kat situ.

so esoknya dlm kul 9 kitorg gerak from Kota Bandung, and rupanya jauh Kawah putih ni. but worth the journey sbb kitorg dalam keta asyik bersembang je and really have fun =D sambil kenal2, sambil melawak, sambil enjoying the view. 

hee. so tamo ckp banyak, meh2 tgk pictures, Kawah Putih ni actually kawah gunung berapi. and siyesly, bau sulfur die super kuat kot. especially dtg time berangin dia. fuhhh. tapi alhamdulillah, ms kitorg dtg tuh, weather sgt cantek and view jadi sngt lawa =) ngee! we were supposed to be there maximum 15 minutes je, tapi taulah, dah kalo bergambar ape sume, sampai dekat 2 jam lebey kitorg kat bawah tuh. haha! =D



the transport nak naik to kawah putih. sejuk gila okay. 0 degree ms tuh. brrr.


ngee! sampai! the girls =)
from left : me, fana, ieda, tirah, syazu, and mas


blue-ish kawah putih =)











amer yang mengaco tirah yang duk amaze ngan air sulfur tuh. hee!


and kebetulan masa ktorg dtg, ade couple ngah wat wedding photoshoot. sure cantekkkk gila gambar dorg sbb tempat ni mcm sgttttt cantekkkkk!
































hee. me and tirah try nak wat short movie jejak kasih =P








yayyy, finally we met each other =P








then, kitorg pegi isi perut. makan kat somewhere along the way turun from kawah putih nak balik ke kota bandung. and tell u what, sangat besttt okay makan kat sini! boleh bagi makan ikan, makanan die pun sedap2, and price sangatlah reasonable =)








see the food! nyummmms!


last but not least, petang sampai malam tuh, kitorg bawaklah amer ngan afiq ni g jenjalan kat factory outlets kat jalan riau. and malam tuh g dinner kat PVJ, and sume org mcm sgt syok mencuci mata and malam tuh, sampai hotel balik, saya, amer, afiq, syazu, trah, ieda and fana leh kuar balik and melepak minum kopi sampai 2 pagi! ngee! berborak x hingat and rse sgt kamceng sbb sume sekepala and boleh masuk air sama2. haha.


so people, spe yang cm dah selalu datang bandung, and mcm dah boring g FO atau Tangkuban Perahu tuh, maybe u shud try dtg sini plak ke. sangat cantek. lawa. actually banyak lagi pictures, tp tatau nape, gambar yang dah dirotate, bile upload kat sini, die mcm x ter-rotate. huu =(

so upload pics yang x payah rotate je. but guess its enough kot nak show yang we all were really enjoying our time together. ngee! so nnt yana update lagi kay? utk the next day, we went to Trans Studio Bandung. sort of mcm mini USS kat indonesia nih! heeee!

till then. take careeeee! datang bandung pegi kawah putih okay? =D

2 comments:

.nana. said...

omaigodddddd. cantik gile gile tmpt ni k.yanaaa! subhanallah! sumpah kena pegi tgk sndiri ni. hehe.

oh psl rotate2 gmbr tu kn,akk xpyh rotate,upload mcm tu je and it will be automatically rotated. okayy?
hee rse2 mcm tu laah.

ynamran said...

nanaaaaaaaa! memang cantekkkk gilaaaaa. siyes tak tipu. ms akak sampai situ, akak mcm "subhanallah, canteknyaaaaa" hee! mai lah datang indonesia! ngeee!

owh yeh? akak dah try, tapi taboley pun :(