Friday, 9 March 2012

perfect vacation with perfect companions pt 2 =)

assalamualaikum :)

hee. punyelah lama pending yang part 2 ni. maaf maaf. okay, so ritu ade update pasal day 1st pegi kawah putih kan? then the next day, kitorg sume pegi Trans Studio Bandung, konon nak main2, have fun and lepas tension! and seriously, kitorg sangat enjoy every second of it :D

plan kunun nak g kul 9pagi, balik 3 petang, sume x jadi. kitorg balik kul 1030 malam to jakarta :P

let the pictures do the talkings la okie? :)


oh ni kitorg before gerak naik keta sewa, to trans studio. amik gambar sat kat depan hotel.
hotel x bape hotel la, mcm rumah, yg ade bnyk2 bilik.
hee. student pun, budget ciput :P 
wpun yang teruna2 tuh encik pilots sumenye, tapi sbb dorg follow kitorg, ikotlah jugak kitorg stay sini :D




trans studio nih actually more like genting indoor + time square. ha cmtuhla i can say. die jauh sikit dari kota bandung. an indoor theme park. baru je bukak kalo x slh, somewhere around oct last year kot :)
entrance fee is : rp 150,000, all u can play :)




kalau tengok masa mula2 masuk tuh, die somehow a bit mcm uss, singapore tuh. seriously. if nak meet cartoon characters ke ape, banyak kat sini.






masa ni nak tgk 4D movie, marvell movie. superheroes. hee. best2. tho personally die x lah sebest 4D movie USS, but somehow quite okaylah. we enjoyed the show anyways :)))




my favourite of all. sonok gila.  tak ingat nama die ape, tapi siyes best! :D
u shud give urself a try! 






nak marilyn monroe, tade plop. g toilet kot. haha.


nih swing, yang bergerak ke kiri kanan. yang membuatkan sume org mual. tapi best! hihi




masa ni dalam science centre. best2. lots of things u can discover dalam ni. mcm ala2 petrosains kot. versi indonesia :D




die ade sort of mcm game. tgkla, saya gigih gile duk men menda tuh, kena mcm release kan knots tuh, berjaya wat skali je. pastu give up dah bile dpt yang lain. leteyyy weyyy pk :D




kebetulan time kitorg datang, ade grup of malaysian students gak datang. masliana and the gang :)


masa ni nak naik cam racing car cmtuhla. nak upload gmbr, tapi die mcm x nak rotate, stress betul. so upload yg ni jelah tanpa racing car nye.


penah pegi genting? ni mcm sungai rejang flume ride tuh. yang naik cm kayu balak, pastu splash dalam air.
basah habessss, tapi best! tinggi gile, so mmg hebat gak lah splash dia :D


ada wall climbing jugak! best gile. tahu tak, ms saya panjat ni, ms nak naik tuh semangat gile. smpailah one stage, mcm stuck tak jumpe batu nak pijak, terpandang bawah.
terus gayattttt! tapi sbb dah penat naik, sy try gak and finally dpt reach button merah atas tuh. 
x sempat amer nak amik gmbr, sbb sy cpt2 turun, sbb gayat gile! hahaha






ni mcm dragon ride, budak2 punya. tapi layan ah, dah nama bayar, naiklah sume :D


ni naik mcm ride yang pusing around the theme park yang tergantung tuh. kalo korg g genting indoor theme park, ha die mcm yang tergantung, ade swan la apelah, kapal yang bergerak kat atas tuh around the indoor theme park :)


haa, nilah die sungai rejang flume ride tuh. haha. suke2 aku je. tuh nama game ni kat genting :P






tu dia marilyn and elvis. and michael jackson jugak. tapi versi muka jawa. hihi :P






okay, actually main highlight die roller coaster ni. kat sini ade one of the fastest roller coaster, die bergerak ke depan, and moving backwards balik lepas tuh. sumpah laju gile and best!
sbb sy peminat roller coaster! something diff, sebab die sgt laju!

okay jgn percaya afiq ni, sbb die tak naik pun sbnrnyer, die penakut roller coaster :P






encik charlie chaplin :D



hee. for me, sume ni worth it, and rsenye jadi lagi best sbb i went there with bunch of friends yang sgt best. kitorg memang spend time gila-gila punya. sume menda kitorg stop and enjoy, and sbb kitorg g weekdays, so x ramai. ade few rides yang naik 2 3 kali. hihi.

so my advice is that, datangla time weekdays seriously. and sapa yang suke bergambar, i think u gonna love this place, just like me! :D

okie. cukup kot. nak tawu pape, let me know. out of 5 stars, i give 4 lah to trans studio ni. eceh mcm bagus je nak rate2 ko ni yana :P 

No comments: