Monday, 23 April 2012

fuh, gila lama blog diabaikan!

assalamualaikum :)

fuhh, guess this is among the longest period kot blog saya pernah diabaikan. hihi. sorry blog, been busy with a lot of things, but surely kita dua ade secret kan? yang tulis2, pastu simpan dalam drafts. yang banyak2 tuh, kan blog kan? :P

too many stories to be shared actually, but frankly speaking, this clinical life is killing me. mcm nak get a good mood and time to write mcm sgt tak sempat, and somehow, mcm kena admit, saya dah jadi mcm x pandai nak bercerita. i always stuck cm "err, cane nak start blog eh?" pastu g bukak cinta buat emelda, layan, pastu terlupa terus dah psl nak update. hehe.

cakap psl clinic, saya dah masuk pertengahan cycle perio and pediatric. which means, banyak menda nak kena settle, or else kena perpanjangan. okay, pediatrics mmg impossible if tak perpanjangan, but still, kalo boleh saya nak settlekan sebanyak mungkin, so that masa tempoh perpanjangan tuh, takla mcm stuck sgt with a lot of things nak kena wat. perio plak, nak cari case mcm gingivitis ape sume, masya Allah susahnye lah. after dah scaling patient tuh, mesti die nye gingivitis dah membaik. so mcm x leh nak wat indikasi utk case. doakan lah ye sume nye run smooth. perio is sgt2 penting untuk tak diperpanjang. susah nanti liyana.

plus, still ade stacks of journals, assignments sume nak kena baca. pheww. memang skrg, otak asyik ligat je berfikir. mcm2. celik je mata, pk patients. haha. sweet tak? asyik2 pk, mana nak dpt patient ni. nak kena plan, mintak org carikan, tuh belum kes nak bayar patient and org carikan lagi. banyakkk sgt pakai duit :(

oh, if those yang add saya kat fb, for sure tau psl graduation. alhamdulillah, ritu ade graduation ceremony, and the whole family was here with me. sgt happy tho dorg dtg just for 4 days je. tuh yg masa antar dorg kat airport, ha amek, bukan stakat berlinang or bertakung je air mata, sampai teresak2. haha. abg kat kedai sebelah tuh siap gelakkan, tp kisah ape kan, bukannya abg tuh tau how much ive been missing them and hoping utk sgt2 jumpe dorg especially my mum utk gather balik kekuatan diri yang dah lama hilang ni. huu. insya Allah, will allocate one post, just utk cite psl graduation and their stay nanti :)

and todayyyy, is my sister's bday, nina! ngeeeeee! ninaaaa, happy birthdayyyyy! yana loves you big time. ye, yana bukan ah jenis mcm kakak2 yang sweet2 tuh, cakap lembut2 je ngan adik2 dia ape sume, but deep inside, i always care for you. tho im far, please know that, at anytime, anywhere, im always there for you. shes been such a good sister to me, sgt2 lah supportive, where on earth i can find someone to replace her. semoga Allah memberkati hidup nina, berjaya, and marilah na oi, kite grad sama2. haha. pastu kita bahagi dua perbelanjaan rumah umi ngan abah nnt. yayy! untung gak ade adik grad sama ngan saya :P



my nina :)



semalam, yana beria nak pegi secret recipe, sbb nak take this pic for you.
ade cake, but sadly, cake tuh masuk perut yana, but i request the candle for you.
kalo dekat, sure yana bawa na g celebrate. hee :)




and the most important thing, yana pakai skirt yang nina bagi!
and skirt tuh sangat best! i love it.
thanks alot for the thot, she gave me this for my graduation, lovely x?
and sera pun bagi saya jam. alolololo :D




haha. haaa, letak dulu satu gambar, kisah try men mekap di malam hari sebelum grad. sbb ramai gile tegur, "yana makeup?" haha. cite lawak, luckily i got my umi. nnt saya cite kay. lagi2 part kening, ramai gilaaaaaaaaaaaa kot tegur. segan dah jadinye -___-

alrites, cukup lah dulu kot, letey dah. sonok shopping semalam and today. hee! dptlah sekejap melupakan luka kat hati, untuk sesuatu yang konon dikatakan satu mistake bsr, dan tak dihargai. masya Allah, Allah tahu apa yang saya rasa, tapi saya yakin, Allah jugaklah yang ada penawarnya :) saya yakin, kalau mahukan ketenangan, tak perlu sampai nak pergi clubbing ke, nak bercuti jauh2 sampai overseas ke, mengadulah pada yang Maha Tenang, insya Allah. mungkin x sekaligus, tapi pelan2 insya Allah boleh :)

selamat malam semua, rinduuuuu nak update, tapi mata dah segaris. ngehngeh. nites, sweetdreams. assalamualaikum :)

p/s : sorry, banyak gmbr vain, nnt next post, post rmi gmbr kwn2 and family, sekali dgn cerita nya :D

1 comment:

.nana. said...

rinduuuu ohh kakak cantik! :D