Sunday, 1 April 2012

when life gives u lemon..

make lemonades out of it and sadaqah too :)

assalamualaikum..

hari ni membusykan diri dengan banyak menda. settlekan laundries yang terbengkalai. sampai 4x trip basuh baju. haha. letey. dahla pagi2 tadi, saya dah wat rumah banjir, masa nak isi air dalam machine, paip jatuh plak. ha habes banjir dapur sampai ke bilik2 depan ha. even up until now pun, saya still lagi spin baju tuh, but nih last trip la. pheww. letey.

lain, rini siapkan assignment perio. haihh. tembel semacam bila dapat tajuk pasal drugs, antibiotics sume ni. paling x suke kot pharmaco, i wonder mcm mana pharmacist hafal banyak2 sume tuh. they must be super brilliant punya. kalau saya, mmg tak dapekla. dari tadi duk baca journals and books, bru now dapat a bit idea cane nak wat outline saya nye assignment ni. huu. teruknya yana. tapi tape, pelan2. liyana kot, malas2 ni memang nature dia, tapi dah dekat2 dateline nnt, ha pandailah die kelam kelibut. ngehehe :P

apa ye nak membebel rini. take a break sat before sambung balik wat assignment ni. ohhh, dah 1 april! hee! bila april datang, ade 2 menda yang menyeronokkan. my family akan dtg sini for my graduation! first yay! insya Allah graduation 15hb ni, which means next two week lah, but they'll be arriving here in jakarta in 13th april insya Allah. cant waittttt! super excited. memang rindu gila kat dorg lately ni, yang sampai one stage, ngah duk kat meja, tgk gmbr kat atas meja study ni, tbe2 mengalir air mata sbb rindu sgt. huu. cepatlah sampai korang2, cant wait nak mengusik2 and mengenakan each other. weee!

the second one, bila april start, so bday the family members akan start. sebab happened to be, family saya birth date kitorg sume berpasang2 and berturut except for nina. april ade nina. may saya ngan eja, june umi and abah and july sera ngan faan. so mcm dah lama kitorg stop celebrating each other, so bile april datang, ill be excited. takla kitorg mcm sambut ke ape, but the thots to wish and everything tu yang best :)

owh, now, mulut tgh sakit. sbb wisdom tooth sau lagi baru nak tumbuh, and mcm impacted je. so nak bercakap pun jadi malas skrg. and plus mood pun lately ni x berapa nak elok. i prefer to stay quiet than to talk. entah kenapa entah. 

can i just say something? 

my heart hurts very deep this time. full stop.

hee. alrites, buku dah memanggil. i think i shud stop here. semoga minggu baru ni jadi minggu yang baik untuk kita semua. no monday blues for tomorrow, hopefully. 

good night everyone. semoga segala urusan kita dipermudahkan oleh Allah. mimpi indah. assalamualaikum :)



dedicated to all beautiful girls out there
you dont know, you're beautiful :)

No comments: