Sunday, 13 May 2012

happy mother's day :)



y : umi, yana rasa yana ni buruklah. cane eh?
u : eh mana ade buruk, kalau buruk bukan anak umi, sbb umi cantik
.......

y : umi, nape idung yana mcm idung abah eh? tak best betul lah
u : itulah, rugi betul anak2 umi, sorg pun x ikut idung umi, mcm arab!
.......

y : umi, kadang2 kan, yana teringin nak pakai style2, bergaya2, pakai belt beso ke ape. tapi x yakin. rasa mcm klaka je kalo yana pakai, org lain pakai nampak lawa.
u : hish, cuba jelah. korg sume muda lagi. umi sampai skrg bergaya. apelah korang ni.
......

yea, thats my mum :P but at the end of the day, this is what she gonna say to me..

u : regardless what u feel about yourself, no matter how much u are unsatifsfy with what u have, ingat kakak, its all from Allah. and no matter how bad u look like, how terrible u feel u are, just so you know, im proud to have you as my daughter. the same goes to your other siblings. for me and abah, all of you are just simply perfect for us :)

thats my mum. my family maybe bukan jenis yang really show penyayang and whatsoever, but we know within ourselves that we both love each other. nothing in this world can replace her. ya Allah, di hari ibu ini, aku menadah tangan padaMu, Kau lindungilah umiku, berkatilah hidupnya, rahmatilah dia. berikanlah dia kelapangan hati, kebahagiaan di dunia dan akhirat. jadikanlah aku anak yang solehah, agar aku dapat membahagiakannya, sebagaimana dia telah menjagaku, sebagaimana die selalu ada untukku, Kau peliharakanlah aku agar aku akan selalu ada untuknya. amin :)

happy mother's day puan norsiah farwani!
and hey siblings, u guys memang terbaik bagi hadiah tuh untuk umi. yes our mum deserve that oscar award for the greatest mum nomination! hee! love you umi, always :)

No comments: