Saturday, 5 May 2012

malaysian's event in Jakarta :)



well, esok ade one of our biggest event as student malaysia kat Jakarta. ade malaysian festival. hee. ade sort of pasar malam, catering all the malaysian food. hee! so saya yang dah lama mengidam, nasi kerabu, keropok lekor ape sume, insya Allah, esok boleh la lunas mengidam ni! yayyy!

so calling everyone in Jakarta, or sapa2 yang dekat area Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta, yang agak2 free, datangla :) other than foods, ade jugak persembahan and mcm2. last year, my housemates and I bukak gerai jual roti jala, letey weyyyy! dekat situ gak kitorg menebar roti jala, sampai x sempatlah nak pegi merasa gerai lain. so this year, kami nak jadi pembeli dengan hebatnya! mehehe!

i was super excited, seriously. and here, ade one of malaysian student kat sini, syam kamarul, and hey actually die penyanyi youtube yang agak dikenali jugak, ade duet2 dengan najwa latiff ape sume. boleh cari channel die kat youtube, search syamkamarul. suara die sedap :) so die ade compose one song ni just for malaysian festival ni. sangat best. jemputlah dengar :)



kalau free, mehla datang. tak datang rugi :P

No comments: