Wednesday, 20 June 2012

a new experience :D





assalamualaikummm :D

dah tengok tak video tuh? hee, this is what i do today! :D weeee, seronok. mcm yang saya penah btau, this time im in the oral surgery punya cycle, which means this is the first time saya akan cuba cabut gigi :)

so there u go, for this cycle ade beberapa requirement nak kena settle. 10 infiltration nye bius, 10 block nye bius, cabut gigi 20 batang. pheww. i dont think senang kitorg nak settlekan requirement ni dgn secepat mungkin, since bulan puasa is coming very soon kan, sure patient x nak cabut gigi.

so the procedure is that, before we can keja, kitorg kena sort of do some discussions first about anesthesia and also exo which is cabut gigi lah. just to make sure we know everything about these procedures before kitorg can start keja. so for now, im done with the anesthesia nye discussion, so tadi first time nak inject betul2 pada org. hee. nervous, but alhamdullilah, everythings fine :)

so another step to be a dentist is done! :)

on the other hand, smlm pegi jalan2. and im wearing the jumpsuit yang masa beli excited nak mampus. sampai rumah, i was like "errr, okay, bila nak pakai ni? gila bapak biru warna dia! taulah, yana ni warna die warna dull2 je, tade den berani pakai kaler shocking2 ngat ni" :P

and i can say, eh best lah pakai jumpsuit,selesa. tho yang smlm nye is a bit cm heh sket, sbb kain die lembut. so maybe can find yang kain chiffon or cotton ke kan. but cm biasalah, susah nak carik yang fit my height, but hey, at least dah try kannnn and i loveeeee it! :D









ehemm,  termatching pulekkk :P









hee, ni bakal ade kat legoland malaysia yang bakal bukak tuh. die nye roller coaster! saya dah naik dulu!
kebetulan ade promo die wat kat sini. hee!


jumpsuit is awesome! shud put my eyes on them some more ;)

Saturday, 16 June 2012

remedy





Ya Rabb..
hati saya terluka. pedih dan dalam. 
sakit :( 

terima kasih ya Allah yang Maha Mendengar,
segala tangisan, luahan, keluh kesah, dan kekecewaan,
yang ada dalam bayangan,
untuk ke tanah suciMu ya Tuhan.

aku perlukan ketenangan.
aku fikir aku dah cukup kuat,
tetapi gara2 semalam,
hati aku dah terlalu rawan :(

tuntunlah hati ini ya Rabb, murahkanlah rezeki ku,
agar aku dapat menjejakkkan kaki ke tanah suci.
amin :)

Sunday, 10 June 2012

euro 2012!

assalamualaikum :)

im in a good mood now and feels like writing. maybe just a short ramblings bout few things. lets do it numerically okay?

1. oh euro 2012 dah bermula! first day, tak mampu nak tgk game russia vs czech and poland vs greece. because on thursday after clinic, melepak and malam tuh i went to play laser tag dengan dak2 uni saya. fuhh, menarik! and i sweat mcm hapeee je. rasa kurus hokeh after men laser tag. hee. and guess i did quite good, for the team match, i managed to be at the rank 2 and 4 kalo x salah. gila punya main, die nye rules takley berlari semua saya langgar ;p siap main serang depan2 for few times with aein. funnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn! :D seriously. would love to play again if ade sape2 nak pegi. eh eh, cite pasal euro kot tadi. so this time, euro saya support netherlands and germany. semalam nye match tgk, kecewa and hampa sket netherlands kalah. and rsenye sume org pun x sangka kot. kalah ngn denmark plak tuh, but they did banyak trials, just not their luck lah kot semalam. its okay, still, netherlands and germany, im on your side! :)

2. clinical life? is still adapting with the new cycle. this time santai sikit. utk oral surgery, still in the discussion nye mode. so takley wat keja lagi selagi tak settle discussion. and besok discussion and liyana x baca apa2 lagi. haha. biasalah, liyana kot, pemalash! :D oral medicine best, banyak main je kitorg since kitorg just wat medical records je. tengah improve skills nak anamnesis patient. hee. im enjoying my new cycle anyway!

3. on thursday tuh, after main laser tag, i went to meet my relatives, my uncle and aunty datang, mama and ciktie. actually x tau pun ciktie ade, i was expecting mama and ayahchik je together with along since along keja sini kan. alih2 ade ciktie with aidan. so that nite, along ajak overnite umah die and tomorrow nye tuh we went shopping! hee. along kan anak die sume laki, so he bought about 28 shirts kot, untuk anak2 laki die, and macam biasa, saya pun terselepet skali dapat tshirts. thank you along. bawak ciktie jugak carik2 cardigan and die seronok gila dapat cardigan murah with variety of colors, so she bought 4, since die suka material cotton sini. cotton lycra lembut, one cardigan just about 25ringgit je. hee. mau x beli banyak :P

4. i tried to find myself a long dress too arituh and sedey btol, susaaaaaaaaaaaaaahnyeeeeee nak dapat yang fit my height. haihh, mesti senteng. geram betul. dah lawa dah, and banyak choices tapi tuhla. mangga dua cam best je nak shopping baju2 casuals. hee. so dah jumpe a new place to shop! sbb sebelum ni asyik g tanah abang kan, but still, for kain ela ape2 sume, tanah abang is still preferable!

5. lari sket from the life updates. tataulah, just wanna say this "at times, u just have to be your own hero in a situation where u cant find anyone to help. calming yourself down with a wide smile drawn on your face, take a deep breath and start things all over again. yes, sometimes things might wrenched your heart to its max, well hey, its okay to not being okay once in a while, but dont let the 'not okay' drive u too far, get back a grip and find something that can make u happy. i mean like anything! food, for instance. dun put your happiness on someone else's hands. seriously. dont blame others too much, be happy with what people can offer you. be sincere, if u wanna do it, then do it, if u dun want, say no politely. and just dun expect people to do exactly like what uve done to them. less stress, less expectations. appreciate those who are closed to you, think before you speak, do not speak if u think u mite hurt people. its better to be in silence, because silence can never be misquoted, just maybe people might misjudge." eh panjang pulak tercakapnye haaa :P

6. ive gained weight, please congratulate me. sedey taw, penat2 naikkan badan, then bile btau org cakap berat dah naik, sume org x appreciate. sobs. and my uncle said, he loves to see the chubby me again. yayy! :)

7. nak berubah kepada sesuatu yang baik tuh selalu susah, seriously. banyak je halangan, ade je menda yang nak dijadikan excuse. but for me, pelan2, drastically berubah susah, takut tak istiqamah. biar lambat, yang penting menda tuh berterusan :)

8. and heyyyy, im now an aunty! alhamdulillah, my best friend fifie dah selamat bersalin. baby boy, irshad afif nama die, nama comel macam babynye. hopefully fifie and baby sihat, cant wait to meet them. shud masuk dalam planner ni, nak visit dorg bila balik mesia if sempat. aunty na excited gilaaaa nak jumpa irshad sayang :)

9. lets put a fullstop on searching for the right person to be loved, but work hard to be a better person. insya Allah, the right person will come :)

10. life isnt always a bed of roses. ade jatuh dan bangun. sesekali jatuh, tak salah perlukan nasihat dari seorang kawan, seorang kawan yang rapat mungkin boleh nampak kelemahan kita dimana dan nasihatkan supaya kita boleh perbetulkan. dun be shy to ask for advice. go and find the one u feel comfortable to talk to. i have a list on my own.

11. abah and umi dah balik from italy. dapat jam and beg. yayy! love them! :)

12. i miss home. i miss home. i miss home. i miss my car. i just miss the feelings, staying in a place, where u really belong to. fuhh. bergenang air mata. betul2 rindu ni.

13. money is draining. mengalir laju, menderu2. dah mati kutu, mana nak kaut duit nak tahan dengan duit yang sedikit sebegitu? sungguhpun duit sikit, mengapa nafsu shopping masih melangit. ahhh, malas fikir malas nak tertekan, hadapi sahaja semuanya dengan senyuman :)

mak oi liyana, ni bukan short. haha. till then, have a blessful week ahead. take care, assalamualaikum :)



if u listen to a girl's fav song, ull find those words that shes afraid to let you know.
mendalam maksud dia

" andai ku bisa merubah semua, 
hingga tiada org terluka,
 tapi x mungkin, ku tak berdaya, 
hanya yakin menunggu jawabnya "

:)

Wednesday, 6 June 2012

quoted

"i have found the paradox, that if you love until it hurts, there can be no more hurt, only more love" - Mother Teresa

true story

:(