Friday, 6 July 2012

dinner and photos :)

assalamualaikum :)

remind u first, dalam post ni banyak gambar mengarot and kind of vain jugak, so bear with it lah ye. nothing much to be told, last monday, alhamdulillah setelah sekian lama menteri2 kesygn tak datang menjenguk kami students2 kat sini and buat makan2 kat hotel (itu tujuan sbnrnyer :P), so on that day, all the MTs of Umno datang, as from what ive been informed, depa sume datang sebagai lawatan balas partai Golkar, one of parti politik kat sini.

since maybe kitorg Indonesia, and Jakarta is the main city of Indonesia, so sejak dari 1st year, memang selalu mendapat kunjungan dari menteri2 ni, and of course, bile dorg dtg, dorg akan meet up dgn students, mostly dekat hotels. so i have few list of hotels, yang bile die kata ade makan2 kat situ, i wud straight away say yes! HAHA! nak plak this time wat kat pullman hotel, yang dulunye nikko hotel kat situ, at first i was sceptical gak nak pegi, takot dah tukar nama hotel, makanan die jadi x sedap dah, but alhamdulillah, sedappp sgt!

the main guest is Dato Zahid Hamidi, menteri pertahanan. dia datang and deliver speech on several issues, about thor2 and what not. thank god, at least terasa jugak di back up. asyik2 kena condemn je. but die punya speech masya Allah lama gilaaa, just imagine i reached there at 5pm, and we can only start eating at 9pm. pfft.



gambar feeling2 ade kat negara omputeh, sbb ade mat saleh kat blkg :P






i really love this kurung, and i come with the idea, to wear it during my engagement. haha. 
letak veils ade manik2 sket, boleh je kan? :P









each and everyone of us is provided with the bendera, and saya bawak balik 3 ke rumah. 
haha. seriously i tot ade sesi nyanyi2, sambil kibar2 bendera, but tade plak.
and masa nyanyi lagu negaraku semangat gilaaa! dah lama kay x nyanyi. hoho.
and peliknya, saya hafal lagu umno. apakah?! atok tau, mesti atok marah.



there goes the food. satu pinggan beso ni saya sorg makan sampai licin.
masya Allah -___-"
ade chicken, lasagna, ade mushroom lamb, ade fish, ade sayur, ade sume lah.
yang haroommmm je tade ha.



there goes our ketua Pemuda, Khairy Jamaluddin.
fuh die mcm superstar kay that nite.
everybody wants a photo with KJ!
including me :P
hes handsome in person i shud say.
and i really wish him to deliver some speech on that nite, tapi mlgnya, takde plak.



dato' shahrizat :)




my unimates :)



and after this sume gambar mengarut, sebab dah lama x bergambar :P












nuha insists sgt nak take pictures dengan waiter ni, katanya mcm gordon levit ke ape ntah nama.
malas nak google ejaan sbnr :P







itu sahaja. on the other note, i found some nice line from Aleph,

" what cant be cured, must be endured"

and that is what im doing currently :)

No comments: