Monday, 9 July 2012

kaki cengkam :(

assalamualaikum :)

first and foremost, im very sorry for the last three posts yang emo hari tuh. ermm, lama pendam mungkin so terlepas a few dekat blog ni. hee. but yea, you can simply forget about it :)

just wanna share a story. actually dah 5 hari tahan sakit kaki, kaki saya cengkam. sakit gile yang hari2 akan cuci nanah. to be honest, even umur dah 24 tahun pun, saya sebenarnya tak pandai potong kuku. dulu ms kat kusess, ade a friend of mine yang selalu melayan potongkan kuku. huu. miss her, konah, if u read this, really i mean it, rindu sangat nak manja2 ngan ko :(

so there u go, akibat tak pandai ptg kuku tuh, terpotong kuku kat ibu jari sampai msk agak dalam, and mmg dah boleh predict mesti jadi cengkam ni. huu. and kemuncaknya, tadi masa keja, masa sibuk2 nak mintak signature lecturer after settle cabut gigi, suddenly a friend of mine pijak sket. then me myself sendiri tersadung kaki sendiri. careless kan? (-_-)" pastu lasstttt skali, my friend terpijak again. huuu. sakittt, balik rumah cek, dah bernanah gila. so i decided to go to the doctor.

so tadi pegi and dah boleh agak, akan wat minor operation. oh my, the minor operation team sgt baik. nice sangat. masa die ngah wat mula2 tuh, masa die suntik bius, fuh, agak sakit gakla. but pastu okay je, siap saya duduk skali tgk die toreh2 kaki tuh kuarkan nanah. but towards the end, bile bius start nak habis, masya Allah, Allah je tahu sakit die cane. pastu nak jalan kuar tahan taxi lagi ape sume, sampai je dalam taxi, menitik2 air mata, sakittttt, berdenyut2 T_T

dalam hati tak habis2 mengomel, whylah tak pandai potong kuku. kena belajar bersungguh2 ni. housemate sorg dah offer diri nak tlg ptgkn, agaknye die kesian kot tgk sy menangis tadi :P hee!

my advice is that, seriously, potonglah kuku leklok. sakit sgt bile kena toreh2 mcm tuh. and if dah kena cengkam, cepat2 pegi doctor supaya nanah tuh x keras, and x sakit mcm mana saya kena tekan2 tadi sbb nak kwarkan nanah keras tuh :'(

now pun tengah sakit sbnrnye. and somehow rse mcm karma, tadi sonok sgt bius sorg nenek ni and cabut 4 fragments gigi die. huu. now malam, saya yang sakit2 ha :(

i hope im fit enough to go to school esok. dahla jauh nak jalan kaki ke kampus. tgklah mcm mana esok.

okay then, nak baca novel and get some rest, dear ibu jari kaki, tolong cepat baik ye? saya ade banyak keja nak wat, kena banyak jalan :)

but sakit tuh kan penghapus dosa kecil org kata, semoga sakit ni menghapus2 dosa2 saya. amin :)

good night, sweetdreams :)

No comments: