Saturday, 28 July 2012

when everybody is getting married..

pic courtesy of google

terasa diri tertinggal jauh. sebak. bukan sebab masih belum ada bayangan siapa yang bakal menjadi imam solat saya nanti, tapi terasa sebak di sebalik seribu satu kegembiraan, bila tahu ramai kawan-kawan terutamanya yang rapat akan move on to the next stage very soon.

tataulah its a normal feelings or what, tapi terasa mcm hilang kawan, kena share2 dah :'( nanti kalau dah kawin, sure susah nak ajak hang out, dah sume orang dah nak kawen dalam masa terdekat, nnt if nak ajak kuar, kena mntk permission bakal laki masing-masing dah ha.

true much, bila dgr sorg2 kawan sampaikan berita gembira mereka nak bertunang atau kahwin, dia punya excitements tuh, Allah je tahu. siapa tak gembira, bila tahu rakan2 dia dah bertemu jodoh, selain ucapan tahniah, doa je yang mampu dikirim, semoga semua urusan mereka dipermudahkan Allah :) tapi jauh disudut hati, terusik jugak sebenarnya. nantiiiiiiiii nak kidnap dorg sure dah susah. aaaaaaaaaaaaa!

hihi. tah pape tah yana ni. tapi betul weh. maybe this is the pressure bila your age dah reach 24 and above kot. rasanya tahun depan lagiiiiilahhhh ramai ha. peer pressure agaknya nanti. maybe disebabkan hati yang masih belum bersedia nak terbuka, tak terasa lagi nak bercinta atau ape, so xlah terasa mcm nak jugak kahwin. urusan jodoh ni urusan Allah, saya just mampu berdoa je, nak cepat-cepat sangat nak pegi mana. jadi seorang perempuan, kena cari someone yang betul-betul sayangkan kita, yang sabar dengan segala karenah kita, yang sanggup tahan dengan taufan ribut emosi dan sentiasa berusaha nak betulkan kita. semua tuh perlukan masa, perlukan toleransi kan kan? kalau dulu maybelah nak sangat kahwin cepat, tapi now, tapelah, mungkin sekarang masih belum ada rezeki :)

just a random thot, nnt masa saya kawin which to my estimation rasanya somewhere around 28 kot, sure nanti undangan untuk kawan-kawan, selain untuk mereka dan suami, sure kena tambah "dan anak-anak" :P

alahaaaiii, sonoknyaaa. congratulations dear friends, ikhlas dari sudut hati, im happy for all of you. semoga dikurniakan Allah keberkatan dalam perhubungan, dapat keluarga yang sakinah kelak, dan jodoh tuh kekal hingga ke syurga :)

perkahwinan tuh sesuatu yang sangat suci. believe it or not, setiap kali saya dengar org akad nikah, skang mesti menitis air mata. tgkla video artis ke ape sape2 lah, setiap kali dorg lafaz akad, mesti mata bergenang. sentimental sangatlah moment tuh. and i always wonder, nnt my time cane lah. boleh rosak mekap kot, sure nangis kaw-kaw. susah sangat perjalanan nak bertemu jodoh tuh, bila dah sampai masanya nanti, sure rasa sesuatu sangat :')

dah2, jangan merepek liyana. make good use of your single moments. entah bila berpeluang nak pegi wedding kawan2 ni if stranded kat jakarta ni lagi sampailah 2014 tuh. fuhh. sementara Allah tengah susun surprise tentang siapa bakal teman hidup, to me and to those yang sama situation dengan saya, let us improve ourselves to be better, Allah tengah persiapkan dia untuk menerima kita, and jom kita pun persiapkan diri kita dengan menjadi hamba Allah yang sebaiknya. if nak yang baik-baik, kita kena jadi yang baik dulu :) dan if lets say dah ada, terimalah baik buruk pasangan tuh sebaiknya, buruk dia, sabar dan sama-samalah cuba untuk berubah, semua tuh akan ambil masa, tapi kekurangan pasangan kita tuhla sebenarnya akan jadi pelengkap kita dan just imagine, kalau dia berubah, besar ganjaran dia daripada Allah :)

okay, subuh dah masuk, saja berceloteh pagi2 ni. have a nice saturday everyone. sorry mengarut2 je, tapi rasa nak bercakap, maka terhasillah post ni. assalamualaikum :)

No comments: