Thursday, 16 August 2012

ramadhan is leaving, syawal is about to arrived :)

assalamualaikum :)

alhamdulillah, its already the 28th day of ramadhan. seriously, ramadhan kali ni terasa cepat sangat berlalu. pejam celik, pejam celik, eh dah sampai hujung. dan syawal mula menampakkan kelibatnya.

tadi i went to jalan tar with my siblings. to my suprise, tak ramai orang, maybe sbb tadi cuaca agak renyai2. tho masa nak turun from AKLEH highway tuh agak slow moving sket, but alhamdulillah sampai jalan tar agak lengang.

tapi yang sedeynya, hajat nak cari shawls yang mcm sesuai dengan baju tuh, alahaii, x kesampaian. tak banyak choice la. sekarang banyak tudung yang main sauk je tuh. and yes, ade lah tudung bawal yang duo triple tone sume tuh, but nak match dengan my baju mcm x sesuai sbb this year theme kitorg sefamily gradiation. so last2 beli shawl kosong jelah.

mood raya mula terasa bila malam semalam amik baju kurung yang di tempah. alhamdulillah, it turns out to be good and sangat puas hati. kain2 baju raya kitorg sume beli dekat tanah abang jakarta masa satu family datang untuk graduation saya hari tuh. this is so far the cheapest kot kain yang kitorg penah spend for raya. just imagine, sorg dapat 3 pasang. and i got 5 ladies in the house, and sume total just +/- rm500 sahaja. untuk kain yang sorg pakai min 4m. mcm my sis nina, she needs 5m sebab dia tinggi.

4 x 3 x 4 = 48m.
5 x 3 = 15m
48 + 15 = 63m

63m with just rm500! memang berbaloi sangat. just cantik ke tak. tuh kena tunggu raya nnt saya upload pictures! hee. tataulah, makin besar ni mood nak melawa, bergaya semua dah makin malas. umi cakap jangan, awak belum kawin :P but seriously, skang g mana2 tudung pin bawah je, takpun wat btterfly. nak lilit2 shawls tuh alaaaahaiiiii malasnya. haha.

im still trying nak persuade abah untuk balik terengganu, maybe on the first raya after raya kat rumah nenek kat KL. cos everybody balik, so they are planning to do BBQ. huwaaa, mana boleh miss. and saya actually teringin sangat nak pegi pantai. sangat sangat teringin. is praying hard, i hope abah lembut hati nanti. fuhh fuhh.

so di kesempatan ni, saya nak minta maaf, menyusun jari sepuluh mohon ampun kalau ada salah silap. we mite know each other or we mite not, but if there is any of my acts do offend you, ikhlas dari hati saya harap semua tuh dapat dimaafkan. im far from perfect, i know i did alot of mistakes, my words mite be harsh, so dalam bulan baik ni, i hope we can really forgive each other. same goes to me, segala apa yang mungkin pernah saya terasa hati or anything, semuanya dah dimaafkan. i wanna celebrate my raya with a happy heart :)

but just a fair reminder, we still have lebih krg 2 hari untuk ramadhan, dan semoga semua amalan kita di bulan ramadhan diteruskan ke bulan-bulan berikutnya. kalau ikut kata ustaz kat rumah saya,

" ingat, kita bukan hamba hanya di bulan ramadhan, tapi kita ni hamba Allah untuk setiap bulan. istiqamahlah dalam berbuat baik, Allah nilai setiap perbuatan kita. belum tentu kita akan jumpa bulan ramadhan yang berikutnya :) "

tuh je kot insya Allah. selamat hari raya aidilfitri, selamat membuat persiapan raya. semoga ramadhan kita tinggalkan dengan seribu satu amalan dan diterima olehNya. taqabballallahu minna waminkum. semoga amalan aku dan kamu diterima Allah SWT insya Allah :)

No comments: