Friday, 3 August 2012

random babbles


found lots of this banner being shared by friends on facebook,
and i cant help myself from sharing it too here.

betul, jika ingin mencari wanita yang ingin dibimbing,
wanita yang penuh kekurangan, tetapi mahu ditunjukkan jalan yang sebenarnya,
oleh seorang yang sabar dan menerima dia seadanya,
yang memberi dia peluang untuk berubah, 
dan menjaga hatinya sementara menanti perubahan wanita tersebut,
itu adalah saya :)


assalamualaikum wbt..

one nice banner isnt it? no wonder ramai perempuan yang share. 
nothing much to be ponder about actually, i was waiting for the time to reach 12oclock, msia's time,
nak tengok lee chong wei main. hihi. tapi bertahan ke tak, that thing im not sure.

tomorrow turn keja kat oral surgery, department cabut gigi.
tataulah, bulan puasa ni susah nak dapat patient,
maybe belum rezeki kot, but im praying hard besok ada lah patient,
requirement saya baru sikit yang dah settle, org lain dah 3 4 gigi lebih dah dari saya.

cakap pasal patient cabut gigi, i remember this one patient,
wasnt the one yang i worked on lah, but my friend, 
when i was sitting outside the lab, sambil baca novel, 
suddenly this uncle approach,
mengadu hes been feeling quite a severe pain for the whole nite long,
rite after dia kena cabut gigi,
so somehow he was blaming my friend lah,
saying that my friend didnt do it rite lah, until jadi infection and what not. 
chaos kejap kat situ, tho i try to explain dengan lembut,
suara dia makin tinggilah, taulah suara pakcik kan.

nasiblah dtg my friend tuh, and pakcik tuh start bantai dia.
so my friend ni was like trying to dig out whether pakcik ni ade langgar pantang larang ke x,
tanya dia, ada main2 lidah ke kat kawasan yang dicabut tuh, dia kata tak,
ade hisap2 kat kwsn tuh, dia kata x jugak,
nak tanya ada makan makanan panas ke x, die kata merepek, dia puasa,
then sampailah to this one question,
"pakcik ada merokok x lepas cabut?" pakcik tuh kata x.
then my friend sambung lagi, "lepas berbuka? ada hisap rokok?"
then pakcik tuh jwblah "ya iyalah, kan katanya udah berbuka, mau tenaga"
and kitorg semua tepuk dahi.
my friend said die dah bagi instructions dah not to smoke kalo boleh 2 3 days ni,
then now patient tuh dah kena dry socket,
terpaksa lukakan balik kwsn tuh, nak bagi blood clot jadi dengan sempurna. huu
macam2, drama sungguh kadang-kadang melayan karenah patient ni.
sbb tuh after dicabut, instructions tuh kena cakap ulang-ulang,
make sure patient pay attention btul2, kalau x, ni lah jadinya. pity my friend, x pasal-pasal.

so i hope tomorrow everything akan smooth, semoga ade rezeki dapat patient esok :)

and entah, boleh x nak cakap, im enjoying my routine skrg.
pagi pegi klinik, balik klinik, nap.
then bgn untuk masak utk berbuka,
then maghrib terawih,
pastu lazying on bed,
baca novel, melayan perasaan kat situ,
and fall asleep.

rindu skype nak berbunyi terubat, bila adik call kejap tadi :)

thats all i guess. banyak sbnrnye nak cakap, nak luah,
tapi rsenye kalau saya luah, nnt nampak saya lemah.
so jangan luah, mari kita jadi gagah,
Allah ada, Allah dengar, Allah mampu buat hati manusia berubah-ubah :)

selamat malam, mimpi indah. lagi 2 hari 15 ramadhan, my birthday kalau ikut calendar islam. hee!

lets continue lazy-ing on bed sambil berfikir nak tukar warna braces jadi warna apa untuk raya ni.
warna baju raya x ingat -__-" pink kot, ke tuh kain eja ntah. hehe.

p/s : imy

assalamualaikum :)

No comments: