Tuesday, 30 October 2012

a sweet escape :)









meninggalkan jakarta untuk ke pangandaran di aidiladha. hihi.
will update about it in details soon :)

on the other hand, ive went thru the 28th of october with a mixed feelings,
very undefined,
staring blankly at the beach in front of me.

it wasnt easy to persuade a broken heart,
but as what that have been stated in one of the hadith Qudsi,
"Allah is with those whose heart is broken"
so lets keep a strong faith in that
*tho obviously its very hard for me*
things will get better soon :)

i have another date to be faced with a strong heart,
fuhhh :')

things will be okay.
time will heal.
rainbow is on its way.

*shed tears*

Monday, 22 October 2012

wedding adat batak :)

assalamualaikum :)

i was so thrilled to attend this wedding from the 1st moment they told me about it. to be honest, sebenarnya, saya tak kenal pun who is ira, tho shes my batch mate, but shes in a diff class. plus we malaysians tak follow orientation, so lagilah x kenal budak lain selain budak cls sendiri *alasan*

so with a strong reason i came to the wedding to know who ira pradita is. hee. and thank god i have a few local friends who are so kind, willingly to fetch us up the malay students and brought us to the event since we arent very familiar with the place.

sume bersiap mcm nak rak. sume kuar segala jenis baju2 vogue de vast, eden ja pakai baju kurung. but hey, im still proud wearing it, siap pakai batik malaysia lagi. hee. 

as we reached the place, sort of mcm restaurant yang sangat besar and cosy, just in time, the event is about to start. the guests are superbly ramai and seriously very gorgeous. everyone looks very stunning in their outfits, laces is a must, sbb sini, wedding is one event yang mana everyone put a very high effort to be at their best masa tuh. hee

ira is actually comes from suku sunda, but her husband is a batak. so dorg kata, adat sini, selalunya dorg akan ikot sebelah lelaki. from what ive heard ms die announced, dorg pakai adat mandailing.



the entrance :)



if u can see bawah pokok tuh actually ada parents kedua mempelai waiting for the couple to come in.
dorang ada pasang mcm red carpet, so the couple akan lalu situ untuk sampai ke pelamin dorg :)




okay, yang cantik2 ni is mcm sort of yang jaga meja guest. kitorg sume guest akan sign guest book and if korg perasan, ade mcm bentuk rumah atas meja situ kan?
situ is the place where we put out money in there. adatnya, if dtg wedding akan bagi duit oleh each guest :)




tuh ira and her groom. hee. masa ni dorg ade sesi berbalas pantun.
quite lama jugak. mcm2 lah, susah jugak saya nak faham bahasa dorg actually sbb dorg guna bahasa suku dorg kan.
but sikit2 ade lah mcm "adik dah lama menunggu, jemputlah masuk"
ha cmtuh lah lebih kurang :P




see ira and her husband? cantik kan? :))




as soon as sesi berbalas pantun selesai, so ade mcm tarian tor2, 
yang mana ade 2 org pakcik tua akan menari sambil pegang mcm selendang,
die akan jemput patient tuh and mengiringi ke pelamin. 
hihi. comel2 pakcik tua tuh menari, but seriously menarik! :D




mcm geisha isnt she?




haa, before dorg dapat naik ke pelamin tuh, actually before tuh pengantin tuh ade menari,
haha, ms tuh seriously comel. tarian yg simple but penuh beradat :)
then only dorg ke pelamin.
ada 3, built for the couple, parents sebelah laki dan perempuan tuh.







my gorgeous classmates :) cantik2 kan mereka?




meet my indonesian friend, maesa uswa eastyqoma :)
yang sebelah tuh my hsemate, athirah. hee










owh and makan kat sini, dorg tak sediakan tempat duduk, so ull eat berdiri,
tapi serious food banyakkkk gila. from siomay, soto, nasi berlauk,
macam2 lah. nikmat gila, tho saya tak sempat nak try everything. hee.







almost the whole batch dtg, yang ni girls lah. ramai kannn? 










the guys :)




hee, its me! :)




one more, banner2 yang dorg wat dr bunga.
a must have thing kat every event, regardless kawin ke anniversary ke org meninggal ke.
creative kannnnn? :)


hee. ive  tried to find some videos yang ala2 ade mcm apa yang saya tengok semalam, but tak jumpelah. sigh. but insya Allah, katanya there are more weddings to come. maybe adat jawa plak ke. ill try to make time to attend it, boleh tengok different culture lagi :D

indonesia, other than shopping malls belanja murah tuh, seriously they have alot more to offer. cultures especially. sangat banyak and very interesting :)

okay tuh je, dah tatau nak cite ape, will be updating more soon. 

take care, have a productive week friends, assalamualaikum :)

the local weds! :)





just got back from my batchmate punya wedding.
ira pradita's :)

bestlah adat dia, shes a batak punya origin.
tomorrow saya cite banyak2 with pictures from my friend's nye cam
yang ade ni just from my phone.

good nite! :))

Sunday, 21 October 2012

sharing the verses of Quran :)

"Dan sungguh, akan kami isi neraka Jahanam banyak dari kalangan jin dan manusia. 
Mereka memiliki hati, tetapi tidak dipergunakannya untuk memahami (ayat-ayat Allah),
dan mereka memiliki mata (tetapi) tidak dipergunakannya untuk melihat (tanda-tanda kekuasaan Allah),
dan mereka mempunyai telinga (tetapi) tidak dipergunakannya untuk mendengarkan (ayat-ayat Allah).
Mereka seperti hewan ternak, bahkan lebih sesat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lengah."


(surah Al-A'raf : 179)

assalamualaikum :)

i start my writings this time with one ayatul quran. saya suka ayat ni, sebab ayat ni ada satu peringatan yang saya rasa sangat dekat untuk kita sebagai hamba Allah di muka bumi ni. ayat yang kita boleh pegang untuk selalu dijadikan peringatan. ayat yang mudah yet meaningful.

i come to think about this verse as i walk passed by a cowshed when im on my way home from my practical today. paling xbest, sebab kandang kambing tuh busuk. masa pagi2 saya passed by, what that i have in my mind is that :

"huwaaa, busuknya kandang kambing ni, penat2 je pakai perfume g clinic,
ntah2 sampai kampus bau kambing."

pastu senyum sorang-sorang :P 

and masa balik tadi, tbe2 teringat this one verse of quran yang pernah my friend shared with me. bila kita kufur dengan segala nikmat yang Allah bagi pada kita, we are nothing different pun dengan binatang-binatang ternak tuh. nauzubillah. 

ada parts of ayat tuh mengatakan tentang hati, tentang hati yang ada, tapi tak digunakan untuk memahami ayat-ayat Allah. ayat-ayat yang terkandung dalam Quran yang penuh dengan nasihat, panduan, penawar dan mcm2, lengkap. kalau tidak, masakan ia dijadikan sebagai mukjizat Rasullullah.

tapi hatilah bahagian yang paling lemah dalam diri manusia. kita kadang-kadang leka, saya kadang-kadang lalai jaga hati. sebab dalam salah satu surah, surah Al-Ahzab ayat 4 :

"Allah tidak menjadikan bagi seseorang dua hati dalam rongganya..."

and melalui apa yang dikongsikan oleh my friend which i wanna share with u guys too, apa yang dimaksudkan dengan ayat ni adalah, tak mungkin dalam hati tuh ditempati dengan 2 benda. ia hanya akan ditempati dengan salah satu, sama ada iman ataupun syaitan. jadi kalau kita tak jaga hati kita, supaya sentiasa diisi dengan iman, maka syaitan lah yang akan menempati.

"maka Dia mengilhamkan kepadanya (jalan) kejahatan dan ketakwaannya,
sungguh beruntung orang yang menyucikannya (jiwa itu),
dan sungguh rugi orang yang mengotorinya.."

(surah As-Syams : ayat 8-10)

dan mungkin di saat kita lemah itulah, maka hati kita jadi lupa untuk mengingati ayat-ayat Allah. dan keadaan itu, Allah umpamakan kita sebagai haiwan ternak dan juga sebagai orang-orang yang rugi. ya Allah, semoga kita tak tergolong dalam golongan sebegitu, kerana manusia ni adalah sebaik-baik kejadian Allah. 

untuk melawan gangguan syaitan, mungkin kita boleh jadikan iman sebagai perisai, zikir sebagai bekal dan doa sebagai senjata kita, insya Allah :)

saya tak pandai nak menyusun kata, mungkin x cukup pandai untuk menulis ayat-ayat supaya penyampaian tuh lebih berkesan, tapi saya sertakan ayat-ayat suci Al-Quran untuk kita renungi bersama. sudah cantik ayat Allah itu disusun, dan semoga kita sama-sama cuba memahaminya dan menghayatinya. semoga bermanfaat buat semua, insya Allah :)

p/s : saya rindu rumah. sangat.

strivingmuslim:

Need advice? Turn to the Quran, turn to your Lord. A list of Quran passages for you to share. 

assalamualaikum, selamat ber-weekend :)

Friday, 19 October 2012

we are on work!




its never easy to work on your own in the dental labs.
thank you Allah for blessing me with lots of helping hands,
ad of course, thank you colleagues :)

Thursday, 18 October 2012

what a relief!

assalamualaikum :)

just got back from carrefour, and tell u what, we have bought a new washing machine! yayyy!

second good news is, its an AUTOMATIC washing machine! tak payah nak isi, buang air, isi lagi and kalau malas, tertdo kejap and end up punyalah lama basuh baju sebab malas ganti air.

third good news is we get the machine at a very good price, since carrefour is celebrating its anniversary! one lesson learnt today, apart of your parents anniversary, anniversary sekalian hypermarkets is something that you kena pay attention, because it caters a lot of benefits for the customers, teehee! :P

but of all the good news, the main one is alhamdulillah, hari ni scholar masuk! haha. setelah lama mengikat perut, finally, today we can go and spend for something that we wish for, other than just on what we  REALLY need. hee.

but one sad news is, our main road nak sampai ke depan rumah kena simen, so jalan tuh tak boleh lalu, so we are wondering and  are figuring out, macam mana nak sampaikan mesin basuh ke rumah =/ yang tinggal just jalan sempit je, kena angkat by hand washing machine tuh, kalo lalu jalan sempit yang ade banyak rumah2 rapat2 kat situ, boleh satu kampung tau kitorg beli washing machine baru. HAHA.

but nevermind, that sad news kite pikir besok jelah. hihi.

tadi before balik sempat pesan to the washing machine,

"have a gud rest tonite at the store, really u have to be prepared untuk kerja berat besok. semua orang punya baju menimbun!!" :P

okay, tho scholar dah masuk, still i need to plan my budget for this 3 months. i have lots of things to be paid, to be settled and i need to save some of the money. but seriously, susah benau nak tahan diri dari food.


see how many sushi yang saya makan just now.
and fyi, right after having these sushi,
i bought the crepes, ala2 hot and roll tuh,
and ate it right away too!


*looking at the tummy* 

facepalm!

Sunday, 14 October 2012

shop pop!

ive been watching the episodes of "Dress Me Up, Fashion Valet" on the youtube, and most of the guests came out with almost the same reason "we dont have time to shop, so we prefer to do it online!"

well, good news!

a friend of mine just open up an online shop, selling tops and bottoms. the El Ideal Closet.

if im not mistaken, the shop was revealed to the public, just about 3 to 4 days ago. so maybe they are still limited in stocks, but seriously what do they have now is somehow very eye catching :D

the peplum dress? i bet everyone is familiar with this phenomenal dress, cos since raya i think, ive been hearing people talking about this peplum thingy. to be honest, for quite some time ive been searching for the peplum which is quite long since most of them fall just nice above my butt. i x selesa u olls. thank God El Ideal Closet comes out with a good design of peplum and it caters all the needs that i want for my peplum! :DD


heres the ayra long peplum dress!
isnt it beautiful? it can fit people from size S-L
so maybe boleh beli, share adik beradik kalo banyak adik2 perempuan mcm2 saiz mcm saya :D
the jersey material that they used surely will help the top falls just nice to your body :)


so next, if ure in the dilemma of wanting to buy a skirt or a pants, well,their poppy palazzo mite can help you to resolve the confusion :D just like what theyve wrote in their description for this pants :

" sekali pandang mcm skirt, dua kali pandang, oh palazzo rupenye, 
tiga kali pandang, oh cantiknyaaa, beli kat manaaa? "

curlasss description u eydot :P hihi. having few colors to be chosen from, beli ni lagi best, cos it can fit S - XL, haaaa, maybe its time to do some good deeds, apart from your siblings, maybe this time you can share your pants with your erm..mummy too? :DD  haa. sure die terharu.


tantekk kannn baby blue ni! me love! :))


looking for a skirt that can make u look like a princess? hee, i suke pwincess2 look ni, eheee! Suri Maxi Skirt is a must have piece, girls! especially for those who loves to tuck in their shirt or blouse, because this skirt comes with a sash. pwetty ribbons that can make u look all fabulous by having a combination of a lady-like yet cute style! im planning to get this one for myself too!




tadaaaaaa! nice isnt it? suitable for formal occasions and also for your casual wear :)
4 colors available : red, mustard, black and blue.


ohh i almost forgot about another peplum they have here, if u mite not like the long peplum like i do, maybe alyssa chiffon peplum will suit u better then :) they come with a sash, where worry not about your size, u can simply tie it up acoording to your waist and it will definitely look nice on you. and im not sure about others, but i think this blouse does have a mini kimono look too. ye ke eh?



the alyssa chiffon peplum :)


so girls, why not, parked yourself for a while to El Ideal Closet and pamper your eyes with those beautiful attires they have. one good news, they are delivering all of these for free! semua free postage! untuk sesiapa yang suka berbelanja online mcm saya, a free postage adalah satu nikmat! :DD 

they'll be updating more stocks soon, and from what i heard directly from the owner, they are planning nak update the shasmeen sakura shawl too! aaaaaaaaaaaaa! i love that shawl for goodness sake! 

so friends, kindly need your help to like this page El Ideal Closet on facebook. if none of the current collections catches your eyes, its okay, do like the page first and who know their upcoming updates might be something that uve been looking for? haaa. kan senang tuh ;)


heres my eydot, one of the owner of the shop.
good luck with the business dodot!
dont worry, i will always be the potential buyer! haha :D

Friday, 12 October 2012

just discover a new material to be hooked on



i personally like the verses of Quran that she recited. 

and im happy to found this link, i adore wardina, seriously :)

Thursday, 11 October 2012

pergilah jauh dari hati dan fikiran..
awak buat mereka sakit..

selamat malam..

Wednesday, 10 October 2012

=)


Ku buka Kalam Mu,
dan kubaca ayat-ayat cintaMu,
dan hati itu kembali tenang,
terima kasih ya Rabb,
Al-Quran mukjizat kekasihMu,
adalah penawar hati yang hakiki..

boxofmagicalmemories:

~ (by Sparrow ♪)

Tunjukilah kami jalan yang lurus ;
     yaitu jalan-jalan orang yang telah Engkau berikan nikmat kepada mereka ;
     bukan jalan mereka yang dimurkai, dan bukan juga jalan mereka yang sesat
    (Al fatihah : ayat 6-7)


=)

Tuesday, 9 October 2012

stressful moment!


anybody care to help?


one stressful moment this morning :

im running out of money, until i have to make that emergency call to umi and abah, asking them to cover some. okay fine.

so this morning i went to the ATM and withdrawl rm250, to cover my monthly expenses, i have to shrink all the needs to the REALLY NEED only so that it fits into the budget. i even had made plan to cut out the money for food, wanted to eat just one meal per day. sadis kan? 

and then i went straight to the campus. staying in the campus for about 4 hours, doing some works and yadayada. having to pay this and that.

so as i walked back home, since the weather is quite hot, so i decided to buy a cold drink. and guess what??

THE ONLY AMOUNT LEFT IN MY PURSE IS JUST RM30!!!!

ya Allah, in one day, to be precise, in 4 hours, i spent nearly rm220 for patients, for all the dental lab thingy and what not, and now whats left is just rm30?!

so mana yang sebulan punya budget tuh mana mana manaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

aikendailaikdisyunoe! (-_-)"

Sunday, 7 October 2012

fashion

assalamualaikum..

im planning to update the blog this morning actually, tapi today is seriously my lazy sunday. segala-galanya malas and just simply lay down on bed or spent my time watching the old episodes of running man.

nothing much actually, rasa seperti nak menulis. i have a strange likings lately. something that related to fashion.

everyday i spend about 3 hours browsing thru the online shop, checking on the clothes. without any intention to buy them . hee.

ive been digging thru the fashionista's blog, and tak habis-habis memuji dorg and wonder, where on earth they got all the money to buy all those clothes sbb hari-hari update blog about what they wear on that particular day but why takde satu pun baju yang saya penah tgk sama? =/

then, stuck in front of the lappie watching all the tutorials on how to wear shawl like this and like that. but seriously, im too lazy to wear shawl these days. just love to see them. and pastu terfikir jugak, "eh apehal dorg wat tutorial ni mcm senang gila nak pakai, but bila aku try ms raya tuh, lama nak mampuih tak elok2 pun mcm dorg?"

lepas tuh, duk tgk jovian mandagie punya collections dekat the poplook hari-hari wpun dia tak update pun collections. admiring them and then close the tab.

ape lagi eh? ohh, shawl shasmeen! me love! dah banyak kay designs yang ade. i wish to have some of them despite the expensive price.

but at the end of the day, i just comfort myself,

"yana, awak tuh jauh, u cant buy that. u dont own that much money. and seriously, u always buy things that at last end up just nice in the wardrobe, maybe pakailah skali dua, pastu jadi tukun je"

then, i close the tabs and sleep. hihi. tomorrow bangun, do the same thing again and again.

for gods sake, i salute those ladies yang sangat rajin bergaya, wearing this and that and look nice. without too much make ups and accessories, enough by just playing with colors. bonus for the pastel ones :)

and me? my latest fashion tho it wasnt fashion pun actually..


dulu i can duduk depan cermin about 30mins nak buat shawl jadi muncung x nak melekap,
but now, i prefer dia melekap tho my head looks nothing diff to a globe.
haha!


well, let me share some links yang i always get myself stucked on :


2) proud duck ( the owner of fashion valet punya blog) 





ha cukuplah tuh, tho actually banyak lagi. hee. good nite! :)


p/s : this dental course is wrenching all the patience and strength out of me. but thank Allah, i have Him to bring me thru these :)

Thursday, 4 October 2012

hanya yakin menunggu jawabnya :)


begitu banyak cerita,
ada suka ada duka,
cinta yang ingin ku tulis,
bukanlah cinta biasa :)


to be continued :)

Monday, 1 October 2012

a good reminder to start a new week! ;)


step 1 : ikhlaskan hati untuk mencari redha-Nya :)



everyday is a new day to make a change. stay positive and be happy, peeps!