Saturday, 12 October 2013

taking the baby steps again

assalamualaikum :)

lama gila nak amik idea nak tulis apa walaupun memang terasa nak menulis. kalo dulu, segala ape menda dalam kepala, main rileks je tulis. mungkin sebab faktor usia pun dah meningkat kot, jadi nak menulis ape pun kena ditapis dulu sana sini.

lama menghilang tak pegi mana pun, always bukak blog orang lain and baca but not in the mood to update mine. mcm hilang words each time nak write a post. busy with my clinical years. and now dalam term menghabiskan saki baki requirements yang ada, dengan harapan dapat selesai secepatnya. insya Allah, nak grad sama-sama dengan kengkawan lain tahun depan.

spiritual wise, alhamdulillah now hidup tak rasa macam robot sangat. dulu always terpikir, asyik2 buat benda sama, nak belajar, nak berjaya and bahagiakan ibu bapa. ayat cliche nak berjaya dunia akhirat. dunia mungkin kita nampak depan mata. akhirat? buat ibadah sebanyak nya je ke? kalau dulu ye pikir mcm tuh. aku jaga ibadah aku, kau jaga ibadah kau. and insya Allah nanti dapat masuk syurga kalo beribadah sebanyaknya. ternyata, SYURGA TU BUKAN MURAH. bukan sekadar beribadat je :) ada tugas lain yang kita kena buat, kena sama-sama mengajak yang lain untuk sama2 mengimani apa yang Allah tulis dalam Al Quran. its quite a new thing for me too. but im learning. kadang-kadang ada tergelincir sini sana, but alhamdulillah, Allah masih sayang, masih tarik diri ni dari tersasar jauh. semoga saya istiqamah. amin.

status diri. sekarang dah kena mula menjaga hati dua family.kihkihkih. nak buat apa-apa kena pikir banyak orang. hehe. semoga dipermudahkan Allah, i dunno what future holds. but now im learning to open up my heart for a person that i believe was made for me. jawapan istikharah saya. semoga petunjukNya selamanya berpihak kepada dia dan Allah berkati segalanya :)

itu je kot, skang dah rasa segan and blur nak tulis apa ntah. hopefully when i start to write again ni, ill write more beneficial posts yang akan sama-sama bagi manfaat pada kita semua. saying hello to this blog readers (kalau ada), lama dah tak bertegur sapa melalui blog ni. if some of you dah menulis blog juga, mehla tinggalkan link. im updating my list of blogs now.

take care everyone. be good. remember Him in everything u do. assalamualaikum :)


a month!

No comments: